با فرا رسیدن روزهای آخر پاییز حس و حال عجیبی در بین ایرانیان برای جشن شب چله به چشم می خورد. شبی که تنها یک دقیقه طولانی تر از شب های دیگر سال است . شبی که با یک دقیقه طولانی بودنش همه اعضای خانواده، فامیل ها را در کنار بزرگ ترها جمع می کند و موجب شادی می شود.شب یلدا است؛ شبى که در آن انار محبت دانه مى شود و سرخى عشق و عاطفه، نثار کاسه هاى لبریز از شوق ما؛ شبى که داغى نگاه هاى زیباى بزرگ ترها در چشمان کودکان اوج مى گیرد و بالا مى رود
یلدا واژهای سُریانی به معنای زایش و تولد است. سریانی زبانی بود که در میان مسیحیان رواج داشت.. این جشن در ماه پارسی «دی» قرار دارد که نام آفریننده در زمان قبل از زرتشتیان بوده است که بعدها او به نام آفریننده نور معروف شد.
در جشن شب یلدا سفره ای بزرگ از میوه و آجیل پهن می شود البته هندوانه و انار از اصلی ترین خوراکی های شب یلدا هستند.آجیل و تنقلات مخصوص از جمله مغز پسته ،بادام،گردو، فندق در کنار آن توت و انجیر خشک یکی از گزینه های مهم تر از شام در شب یلدا می باشد.همانطور که می دانید نگهداری طولانی مدت میوه ها در گذشته راحت نبود برای همین برای مصرف و نگهداری بسیاری از میوه ها اقدام به خشک کردن آن ها می کردند.
غیر از مواردی که در متن فوق ذکر شد از گندم ،تخمه هندوانه ،نخود برشته و شاهدانه و پشمک یا باسلق نیز در شب یلدا می توان مصرف کرد.
میوهها جزئی اصلی از سفره یلدا هستند. در این سفره نقش اصلی را میوههای سرخ رنگ بر عهده دارند. رنگ سرخ این میوهها نماد خورشید است. میوه هایی چون : انار و هندوانه و میوههای پاییزی و تنقلات و آجیل شب یلدا
:آجیل شب یلدا
آجیل شب یلداتون رو به ما بسپارید :
مغزهایی مثل پسته، ، بادام و فندق اجزای اصلی آجیل مخصوص شب یلدا هستند. در کنار اینها انجیر و توت خشک شده هم حاضر اند. از قدیم نخودچی و کشمش در بین آجیل شب یلدا وجود داشته. غیر از اینها گندم و نخود برشته، شاهدانه، تخمه هندوانه و کدو هم جز آجیلهای شب یلدا بوده.
به آجیل شب یلدا تنقلاتی هم اضافه شده. امروزه باسلق و پشمک هم از شیرینیهای این سفره هستند. درست است که آجیل به عنوان سالمترین تنقلات شناخته میشوند؛ اما حواستان به کالری بالای آن و تنوع زیاد خوراکیها در سفره یلدا هم باشد.
یکی از تنقلات محبوب شب یلدا میوههای خشک شده است. جایگزینی مناسب برای تنقلات ناسالم و حجم زیاد شیرینیهای صنعتی. علاوه بر امکان خرید از از سایت ما ، میتوانید برگه های خشک شده میوه را هم از فروشگاه ما تهیه کنید . چند روش ساده برای این کار وجود دارد.
از جذابترین آیینهای شب چله، سفره شب یلدا و خوردنیهای آن است. خوردنیهایی شامل آجیل مخصوص، میوههای خشکی از قبیل توت خشک، انجیر، برگه هلو و زردآلو، میوههایی چون هندوانه و انار و انواع شیرینی. همه اینها جنبه نمادین دارند و نشانه، برکت، تندرستی، فراوانی و شادکامی هستند.
ترفندها و ایدههایی برای تزئین سفره شب یلدا
قل قل سماور یادآور روزهای خوب گذشته است. چای زعفرانی هم رنگ خوبی دارد هم نشاط آور است. چای را در لیوان کمر باریک بریزید و در سینیهای قدیمی؛ مثلا سینی مسی سرو کنید. با این کار رنگی سنتی به سفره شب یلدا خواهید داد.این را هم در نظر داشته باشید که بهتر است برای شب یلدا از یک چای مرغوب استفاده کنید
قطعا بخشی از جشن شب یلدا مختص بچههاست. برای بچهها آن همه حجم شکلات موجود در سفره مناسب نیست. پس حداقل شکلات ای برایشان سر سفره بگذارید که مفید و همینطور جذاب باشد. کار سختی نیست؛ میتوانید ژلههای رنگارنگ و حتی ژله هندوانهای تهیه کنید. ما این موارد رو هم براتون تهیه کردیم که میتوانید به سلیقه خود از فروشگاه ما انتخاب کنید و خرید کنید
دور از شهر و دیارتان هستید و آشنایی ندارید؛ مثلا دانشجویید؟ غصه ندارد که؛ چند انار خوشرنگ انتخاب کنید و از حیاط خوابگاه مقداری برگ پاییزی بردارید. برگ ها را روی سفره بریزید و انارها را روی آن بگذارید. کاملا مینیمالیستی، ساده و زیبا. دور هم بودن مهم است که شکر خدا از لحاظ تعداد کسری ندارید
از همه مهمتر ؛ ساده بگیرید ؛ ما تمام این موارد را با سلیقه و انتخاب شما تهیه میکنیم و زیر یک ساعت به درب منزل شما میرسانیم تا دیگر درگیر ترافیک و شلوغی شب یلدا نباشید
ما کنار شما هستیم
دلایل مختلف برای گیاهخواری وجود دارد و افرادی که رژیم گیاه خواری می گیرند نه تنها کم نشده اند بلکه هر روز به تعداد آنها اضافه می شود. کاهش وزن سریعتر، تناسب اندام، کاهش احتمال ابتدا به بیمارهای قلبی، سرطان و دیابت باعث شده رژیم گیاهخواری اقبال زیادی داشته باشد. اما در طرف دیگر برخی موارد مغذی و مورنیاز بدن اکثرا در مواد گوشتی یافت می شوند. برخی ویتامین ها، پروتیین، کلسیم و آهن از جمله این موارد هستند. بنابراین لازم است تا رژیم مناسبی برای تامین مواد غذایی که در گیاهان موجود نیست یا کمتر موجود است درنظر گرفته شود.
در ادامه می خواهیم موادی که به صورت کلی برای یک شخص گیاهخوار لازم است را لیست کرده و 5 غذای ساده و لذیذ را پیشنهاد دهیم:
با توجه به نیاز روزانه بدن به مواد مختلف، توصیه می شود علاوه بر موادی که برای وعده های غذایی مصرف می شود، گیاهخوارها مواد غذایی زیر را به میزان مشخص شده مصرف کنند. البته طبیعی ست که بدن هر شخصی نیاز متفاوتی دارد و این لیست برای یک فرد با میزان مصرف انرژی معمولی در سن حدود 40 سال پیش بینی شده است.
غذا | مقدار روزانه |
کربوهیدرات ها مانند حبوبات و غلات، برنج، پاستا و سیب زمینی | یک مشت بسته |
پروتئین ها مانند توفو، انواع لوبیا | یک کفه دست |
پنیر (چه به صورت جدا و چه به صورت قسمتی از غذا) | دو انگشت شست |
آجیل و مغز ها (چه به صورت جدا و چه به صورت قسمتی از غذا) | یک مشت بسته |
انواع کره ها | نوک انگشت شست |
اسنک ها و سرخ شده ها (مانند ذرت و پاپ کرن) | دو دست بسته |
شیرینی ها و براونی ها | دو انگشت عادی |
اکنون 5 غذا و دستورتهیه آنها را شرح می دهیم که به شدت برای افراد گیاه خوار توصیه شده است:
کره نرم شده: نصف قالب
جعفری تازه خرد شده: یک سوم پیمانه (15 گرم)
پیازچه خرد شده: یک سوم پیمانه (50 گرم)
پونه کوهی تازه (اورگانو) خرد شده: یک سوم پیمانه (15 گرم)
سیر خرد شده:5 حبه
پنیر چدار رنده شده: نصف پیمانه (50 گرم)
پنیر موزارلا تازه خرد شده: نصف پیمانه (60 گرم)
پنیر پارمزان رنده شده: نصف پیمانه (50 گرم)
نان باگت: 1 عدد (20 سانتی متری)
روی سینی فر کاغذ روغنی بگذارید و دمای آن را روی 200 درجه سانتیگراد یا 400 درجه فارنهایت تنظیم کنید.
سیر، پنیر، سبزیجات و کره را در ظرفی جداگانه به خوبی مخلوط کنید.
یک عدد نان باگت را به دو نیمه تقسیم کنید و مواد را به خوبی روی هر دو نیمه پخش کنید.
می توانید اضافه مواد را درون پاکت فریزر درون فریزر نگهداری کنید.
نان ها را به مدت 15 دقیقه در فر قرار دهید تا پنیرها ذوب شده و کناره های نان قهوه ای رنگ شود.
نوش جان :)
برای تهیه مواد این غذای سالم و خوشمزه اینجا را کلیک کنید.
بادمجان دلمه ای ۲ عدد درشت
روغن زیتونمیزان لازم
نمکنصف قاشق چایخوری
فلفل سیاهنصف قاشق چایخوری
پیاز خرد شده¼ پیمانه
سیر رنده شده۳ حبه
بلغور (یا کوینولا)نصف پیمانه
آب سبزیجات۱ پیمانه
پنیر موزارلای گیاهخواران۱ پیمانه
سس گوجه فرنگی۱ پیمانه
ابتدا بادمجان را دو نیمه کرده و شکم آن را خالی کنید.
آن ها را درون سینی فر بگذارید و رویشان نمک، فلفل و روغن زیتون بریزید و اجازه دهید در دمای 190 درجه سانتیگراد به مدت 10 دقیقه طبخ شوند.
پیاز را درون روغن زیتون و در قابلمه تفت دهید تا طلایی رنگ شود.
سیر و بلغور را به آرامی به آن اضافه کنید و دوباره تفت دهید.آب سبزیجات را به مخلوط اضافه کنید و در قابلمه را ببندید تا به مدت 15 دقیقه بجوشند.
مواد را درون بادجان ها بریزید.
پنیر موزارلا و سس را روی مواد بریزید و مجددا بادمجان ها را به مدت 20 تا 25 دقیقه درون فر قرار دهید تا پنیر ها کاملا آب بشوند.
برای تهیه مواد این غذای سالم و خوشمزه اینجا را کلیک کنید.
سویای ریز: ۴۰۰ گرم
سیب زمینی آب پز شده:۶۰۰ گرم
تخم مرغ: ۳ عدد
جعفری خرد شده: ۱۰۰ گرم
گشنیز: ۳۰ گرم
پودر سیر: در صورت دلخواه
آرد سوخاری: به میزان لازم
پیاز: ۱ عدد
روغن و ادویه: به مقدار لازم
سویا را 30 الی 60 دقیقه در آب خیس کنید و سپس آب آن را بگیرید.
پیاز را رنده کنید و سیب زمینی، گشنیز و جعفری را به آن اضافه کنید.
تخم مرغ، ادویه و آرد سوخاری را هم به مخلوط بیافزایید و آن را خوب مخلوط کنید تا یک دست شود.
در صورت تمایل می توانید سویا را همراه سیب زمینی و پیاز چرخ کنید و آب آن را جدا کنید.
مخلوط را به صورت گلوله های کوچک درون آرد سوخاری بزنید و دو طرف آن را در تابه سرخ کنید.
برای تهیه مواد این غذای سالم و خوشمزه اینجا را کلیک کنید.
پوره سیب زمینی:یک و نیم پیمانه
پودر سوخاری: نصف پیمانه
اسفناج پخته و خرد شده: یک سوم پیمانه
روغن سرخ کردنی:به میزان تعیین شده در رژیم
نمک: یک چهارم قاشق چایخوری
فلفل سیاه: به مقدار لازم
ابتدا فر را روشن و روی 200 درجه سانتی گراد تنظیم کنید.
روی سینی آن ورق آلومینیومی قرار دهید و روی آن کمی روغن پخش کنید.
سیب زمینی، اسفناج، نمک و فلفل را درون یک کاسه به خوبی مخلوط کنید.
به مقدار یک ناگت از مواد را بردارید و درون مخلوط پودر سوخاری و نمک بغلتانید.
ناگت ها را روی سینی فر بچینید و در صورت تمایل کمی روغن روی آن ها اسپری کنید.
آن ها را به مدت 10 دقیقه در فر بپزید.
برای تهیه مواد این غذای سالم و خوشمزه اینجا را کلیک کنید.
سویا: ۲۰۰ گرم
پیاز: ۲ عدد
جعفری و شوید خرد شده ۱ پیمانه
تخم مرغ ۲ عدد
آرد سفید ۲ قاشق غذاخوری
آرد سوخاری ۱ قاشق غذاخوری
سماق ۱ قاشق غذاخوری
زعفران اماده ۱ قاشق غذاخوری
نمک و فلفل به مقدار لازم
سویا را 30 الی 60 دقیقه در آب خیس کنید و سپس آب آن را خوب بگیرید.
سویا را با یک عدد پیاز، سماق، نمک و فلفل چرخ کنید تا مخلوط یک دستی شوند.
یک عدد پیاز باقی مانده را درون مخلوط رنده کنید و با دست ورز دهید.
تخم مرغ ها را به مواد اضافه کنید و مجددا ورز دهید.
آرد سفید، آرد سوخاری، جعفری، شوید و زعفران را هم اضافه کنید و به مدت 15 دقیقه خوب با دست مخلوط کنید تا حالت چسبندگی پیدا کند.
به اندازه یک لقمه از مخلوط را به ضخامت حداکثر یک سانتی متر کف دستتان پهن کنید.
دو طرف برگر را درون روغن و با حرارت ملایم سرخ کنید. چون ممکن است با دمای بالا آرد سوخاری زود بسوزد.
سالهاست گفته میشود که خوردن چربی باعث اضافه وزن و افزایش کلسترول و موجب بروز بسیاری از مشکلات در سلامتی می شود. اما اکنون می دانیم که همه چربی ها یکسان نیستند . در حالی که چربی های بد می توانند رژیم غذایی شما را خراب کنند و خطر بیماری خاصی را افزایش دهند، چربی های خوب می توانند مغز و قلب شما را حفظ کنند . در واقع، چربی های سالم مانند امگا -3 برای سلامت جسمی و احساسی شما بسیار حیاتی هستند. با درک تفاوت بین چربی های خوب و بد و چگونگی استفاده از چربی سالم تر در رژیم غذایی ، می توانید خلق و خوی خود را افزایش دهید، انرژی .و رفاه خود را بیشتر و حتی وزن خود را کاهش دهید
شما می توانید تنها با وارد کردن شماره موبایل خود و دریافت کد ورود، وارد حساب کاربری خود شده و یا عضو شوید.