0
سبد خرید شما خالیست!
میتواند برای مشاهده محصولات بیشتر به صفحات زیر بروید
بهترین ترکیب غذایی گیاه خواران

امروزه به دلایل مختلفی چون حمایت از حقوق حیوانات یا فواید رژیم‌های گیاه خواری عده زیادی به وعده های غذایی سالم و عاری از گوشت حیوانات روی می آورند. محققان معتقدند چنین رژیم های غذایی‌ می توانند موجب کاهش وزن، اتنظیم فشار خون، کاهش احتمال ابتلا به بیماری های عفونی و سرطان بشوند.

%%برخی افراد تصور می کنند انتخاب رژیم گیاه خواری موجب از دست دادن نیمی از لذت های دنیا مانند خوردن همبرگر، شیشلیک یا حتی قرمه سبزی می شود. اما این تصور درست نیست. بلکه با استفاده از حبوباتی، سویا، سبزیجات و میوه ها می توان وعده های غذایی سالم، بسیار لذیذ و کاملی آماده کرد. علاوه بر این بعضی از غذاهای نام آشنای همه ی ما مانند سالاد الویه، کشک و بادمجان و املت گوجه فرنگی هم در دسته غذاهای بدون گوشت قرار می گیرند.%%

ترکیبات مورد نیاز وعده های غذایی رژیم گیاه خواری و همچنین دستور پخت 5 غذای ساده و لذیذ کاملا گیاهی در ادامه آورده شده است.

ترکیبات لازم روزانه‌ی وعده‌های غذایی گیاه خواران

ترکیبات زیر بر اساس متوسط انرژی روزانه مورد نیاز افراد یعنی 2000 کیلوکالری تهیه شده اند.

غذا

مقدار روزانه

کربوهیدرات ها مانند حبوبات و غلات، برنج، پاستا و سیب زمینی

یک مشت بسته

پروتئین ها مانند توفو، انواع لوبیا

یک کفه دست

پنیر (چه به صورت جدا و چه به صورت قسمتی از غذا)

دو انگشت شست

آجیل و مغز ها (چه به صورت جدا و چه به صورت قسمتی از غذا)

یک مشت بسته

انواع کره ها

نوک انگشت شست

اسنک ها و سرخ شده ها (مانند ذرت و پاپ کرن)

دو دست بسته

شیرینی ها و براونی ها

دو انگشت عادی

فراموش نکنید که همه افراد با یکدیگر تفاوت دارند. پس اگر در رژیم کاهش وزن هستید و به دستور پزشک تغذیه باید 1200 کیلوکالری روزانه دریافت کنید، ترکیب را مطابق آن اصلاح کنید.

CTA: تهیه مواد مورد نیاز یک هفته یک گیاه خوار

 

نان سیر پنیری

کره نرم شده:                                                      نصف قالب

جعفری تازه خرد شده:                                       یک سوم پیمانه (15 گرم)

پیازچه خرد شده:                                                یک سوم پیمانه (50 گرم)

پونه کوهی تازه (اورگانو) خرد شده:      یک سوم پیمانه (15 گرم)

سیر خرد شده:                                                    5 حبه

پنیر چدار رنده شده:                                          نصف پیمانه (50 گرم)

پنیر موزارلا تازه خرد شده:                                  نصف پیمانه (60 گرم)

پنیر پارمزان رنده شده:                                       نصف پیمانه (50 گرم)

نان باگت:                                                                          1 عدد (20 سانتی متری)

روی سینی فر کاغذ روغنی بگذارید و دمای آن را روی 200 درجه سانتیگراد یا 400 درجه فارنهایت تنظیم کنید.

سیر، پنیر، سبزیجات و کره را در ظرفی جداگانه به خوبی مخلوط کنید.

یک عدد نان باگت را به دو نیمه تقسیم کنید و مواد را به خوبی روی هر دو نیمه پخش کنید.

می توانید اضافه مواد را درون پاکت فریزر درون فریزر نگهداری کنید.

نان ها را به مدت 15 دقیقه در فر قرار دهید تا پنیر ها ذوب شده و کناره های نان قهوه ای رنگ شود.

نوش جان :)

بادمجان شکم پر

بادمجان دلمه ای                                                                ۲ عدد درشت

روغن زیتون                                                                                       میزان لازم

نمک                                                                                                  نصف قاشق چایخوری

فلفل سیاه                                                                                        نصف قاشق چایخوری

پیاز خرد شده                                                                                   ¼ پیمانه

سیر رنده شده                                                                   ۳ حبه

بلغور (یا کوینولا)                                                               نصف پیمانه

آب سبزیجات                                                                                     ۱ پیمانه

پنیر موزارلای گیاهخواران                                                  ۱ پیمانه

سس گوجه فرنگی                                                              ۱ پیمانه

ابتدا بادمجان را دو نیمه کرده و شکم آن را خالی کنید.

آن ها را درون سینی فر بگذارید و رویشان نمک، فلفل و روغن زیتون بریزید و اجازه دهید در دمای 190 درجه سانتیگراد به مدت 10 دقیقه طبخ شوند.

پیاز را درون روغن زیتون و در قابلمه تفت دهید تا طلایی رنگ شود.

سیر و بلغور را به آرامی به آن اضافه کنید و دوباره تفت دهید.آب سبزیجات را به مخلوط اضافه کنید و در قابلمه را ببندید تا به مدت 15 دقیقه بجوشند.

مواد را درون بادجان ها بریزید.

پنیر موزارلا و سس را روی مواد بریزید و مجددا بادمجان ها را به مدت 20 تا 25 دقیقه درون فر قرار دهید تا پنیر ها کاملا آب بشوند.

کتلت سویا

سویای ریز:                                                                                       ۴۰۰ گرم

سیب زمینی آب پز شده:                                                     ۶۰۰ گرم

تخم مرغ:                                                                                           ۳ عدد

جعفری خرد شده:                                                                            ۱۰۰ گرم

گشنیز:                                                                               ۳۰ گرم

پودر سیر:                                                                                         در صورت دلخواه

آرد سوخاری:                                                                      به میزان لازم

پیاز:                                                                                                  ۱ عدد

روغن و ادویه:                                                                    به مقدار لازم

سویا را 30 الی 60 دقیقه در آب خیس کنید و سپس آب آن را بگیرید.

پیاز را رنده کنید و سیب زمینی، گشنیز و جعفری را به آن اضافه کنید.

تخم مرغ، ادویه و آرد سوخاری را هم به مخلوط بیافزایید و آن را خوب مخلوط کنید تا یک دست شود.

در صورت تمایل می توانید سویا را همراه سیب زمینی و پیاز چرخ کنید و آب آن را جدا کنید.

مخلوط را به صورت گلوله های کوچک درون آرد سوخاری بزنید و دو طرف آن را در تابه سرخ کنید.

ناگت سبزیجات

پوره سیب زمینی:                                                                یک و نیم پیمانه

پودر سوخاری:                                                                   نصف پیمانه

اسفناج پخته و خرد شده:                                                 یک سوم پیمانه

روغن سرخ کردنی:                                                             به میزان تعیین شده در رژیم

نمک:                                                                                                 یک چهارم قاشق چایخوری

فلفل سیاه:                                                                                       به مقدار لازم

ابتدا فر را روشن و روی 200 درجه سانتی گراد تنظیم کنید.

روی سینی آن ورق آلومینیومی قرار دهید و روی آن کمی روغن پخش کنید.

سیب زمینی، اسفناج، نمک و فلفل را درون یک کاسه به خوبی مخلوط کنید.

به مقدار یک ناگت از مواد را بردارید و درون مخلوط پودر سوخاری و نمک بغلتانید.

ناگت ها را روی سینی فر بچینید و در صورت تمایل کمی روغن روی آن ها اسپری کنید.

آن ها را به مدت 10 دقیقه در فر بپزید.

 

برگر سویا

سویا:                                                                                                ۲۰۰ گرم

پیاز:                                                                                                 ۲ عدد

جعفری و شوید خرد شده                                 ۱ پیمانه

تخم مرغ                                                                                           ۲ عدد

آرد سفید                                                                                         ۲ قاشق غذاخوری

آرد سوخاری                                                                      ۱ قاشق غذاخوری

سماق                                                                               ۱ قاشق غذاخوری

زعفران اماده                                                                    ۱ قاشق غذاخوری

نمک و فلفل                                                                      به مقدار لازم

سویا را 30 الی 60 دقیقه در آب خیس کنید و سپس آب آن را خوب بگیرید.

سویا را با یک عدد پیاز، سماق، نمک و فلفل چرخ کنید تا مخلوط یک دستی شوند.

یک عدد پیاز باقی مانده را درون مخلوط رنده کنید و با دست ورز دهید.

تخم مرغ ها را به مواد اضافه کنید و مجددا ورز دهید.

آرد سفید، آرد سوخاری، جعفری، شوید و زعفران را هم اضافه کنید و به مدت 15 دقیقه خوب ب دست مخلوط کنید تا حالت چسبندگی پیدا کند.

به اندازه یک لقمه از مخلوط را به ضخامت حداکثر یک سانتی متر کف دستتان پهن کنید.

دوطرف برگر را درون روغن و با حرارت ملایم سرخ کنید. چون ممکن است با دمای بالا آرد سوخاری زود بسوزد.